Quickscan nodig na afbreken galerijen

Met dank overgenomen van P.F.C. (Paulus) JansenĀ i, gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2011, 15:04.

Ik heb vandaag schriftelijke vragen gesteld aan minister Donner van Wonen/Binnenlandse Zaken, naar aanleiding van de afgebroken galerijen van de flat aan de Antillenweg in Leeuwarden. Kern: is deze constructie ook elders toegepast?

Het meest waarschijnlijk acht ik dat het ongeluk in Leeuwarden het gevolg was van een incidentele uitvoeringsfout bij dat ene project. Maar ik wil dat Donner snel nagaat of er toch sprake kan zijn van een systematische fout, die zich ook bij andere projecten kan voordoen. Dat is een bevoegdheid die bij hem ligt en niet bij de gemeente Leeuwarden.

Vragen van het lid Paulus Jansen (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken over ingestorte galerijen in Leeuwarden.

  • 1. 
    Is het bouwsysteem van de Antillenflat ook elders toegepast? Is de detaillering van de galerijen van de Antillenflat ook elders toegepast?
  • 2. 
    Indien dit op dit moment niet bekend is: bent u bereid om met spoed een onderzoek te laten instellen om vast te stellen of er sprake is van een risico dat zich ook elders kan voordoen?
  • 3. 
    Als u hiertoe niet bereid bent: wilt u dit per omgaande aan de Kamer laten weten, zodat deze zich zo nodig over wenselijke vervolgacties kan uitspreken?
  • 4. 
    Als u hiertoe wel bereid bent op welke termijn denkt u de Kamer te kunnen informeren over de uitkomsten?