Wetsvoorstel Initiatiefrecht huurders in de prullenbak

Met dank overgenomen van P.F.C. (Paulus) Jansen i, gepubliceerd op maandag 14 maart 2011, 16:32.

Huurders tot wie nog niet was doorgedrongen welke wind er momenteel in Den Haag waait moeten wakker worden: de poolwind komt van rechts.

Zojuist liet minister Opstelten (Opstelten??? Ja: die gaat over het Burgerlijk Wetboek) weten dat hij “…. na de kritische ontvangst van het voorstel van wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek (initiatiefrecht huurders) door uw Kamer” dit wetsvoorstel intrekt.

Bij het verslag (dat is de schriftelijke reactie op het wetsvoorstel) viel het met die kritische ontvangst nog wel mee, maar dat was voor de Tweede-Kamerverkiezingen. Na die verkiezingen verzochten de nieuwe coalitie partijen om een “nader verslag”, een tamelijk zeldzaam fenomeen in Den Haag. Aan dat nader verslag deden alleen VVD, PVV, D66 en SGP mee, waarbij VVD en PVV zeer kritisch waren. Dat wordt nu door Opstelten dankbaar aangegrepen om het wetsvoorstel in de prullenbak te deponeren.

Na de andere aanslagen op de huurders in het regeerakkoord is dit een volgend bewijs dat het hoog tijd is om buiten het Binnenhof de stem te verheffen, zodat de coalitiepartijen aan het verstand gepeuterd wordt dat hurend Nederland zich niet als een schaap naar de slachtbank laat leiden.