D66 in alle Staten! Dank!

Met dank overgenomen van K. (Kees) Verhoeven i, gepubliceerd op zondag 6 maart 2011, 3:09.

D66 heeft forse winst geboekt bij de Provinciale Verkiezingen van 2 maart 2011. We gingen (met 8.3% van de uitgebrachte stemmen) van 9 zetels in 7 provincies naar 42 zetels verspreid over alle 12 provincies. Bijna een vervijfvoudiging! D66 is dus letterlijk in alle Staten. En in elke provincie komen we nu met minimaal twee Statenleden.

De verdeling over het land is als volgt: twee in Zeeland, Limburg, Drenthe en Friesland; drie in Flevoland, Overijssel en Groningen; vier in Gelderland; vijf in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht; zes in Noord-Holland. We zijn bijvoorbeeld de grootste partij in Utrecht en de tweede in Amsterdam.

Dit geweldige resultaat levert ons een verdriedubbeling op in de Eerste Kamer, die op 23 mei aanstaande gekozen wordt door de nieuwe Statenleden. D66 kan daar straks rekenen op zes senaatzetels. Drie maal zo veel als het huidige tweetal.

Na Europa, de gemeenteraden en de Tweede Kamer is onze verkiezingsoverwinning in de provincies (en de Eerste Kamer) de vierde op rij, in een kleine twee jaar. Daarmee is de cirkel van herstel rond. Hierop kunnen we de komende jaren voortbouwen.

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen aan onze campagne, het campagneteam in het bijzonder. Dank aan alle onvermoeibare D66-afdelingen in het land. En dank aan al die mensen die op D66 hebben gestemd!