Alleys en vicolo's

Met dank overgenomen van M.H.P. (Martijn) van Dam i, gepubliceerd op maandag 16 augustus 2010, 11:08.

Vanwege het onvoorspelbare verloop van de formatie, moest mijn vakantie-adres dit jaar binnen een dag reizen van Nederland liggen. Nu is dat bijna elke plek in de wereld nabij een groot vliegveld, maar dat geeft niet echt een ontspannen vakantie. Het werd in eerste instantie Wales en Engeland. Prachtig en een echte aanrader voor racefietsers en naar het schijnt ook voor mountainbikers, maar die laatste had ik thuis gelaten. Hellinkjes van boven de 20% in de Engelse Cotswolds vond ik trouwens wel heftig genoeg. Ook gefietst en gesurft (nou ja, geoefend...) in Wales en genoten van scones met clotted cream.

Met het prachtige World Without End in de tas naar de prachtige middeleeuwse stadjes totdat op een ochtend de telefoon piepte: terug naar Nederland voor een debat over het begin van de onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet. Dus de auto oostwaarts gekeerd en terug gereden uit het land waar ze de wittebroodsweken beleven van een historische coalitieregering, wat gepaard gaat met ongebruikelijk gevoeligheden, naar het land waar wellicht ineens een historisch minderheidskabinet in de steigers staat. Het debat met Lubbers was niet de meest vervelende onderbreking van de vakantie. Oude tijden herleefden aan het Binnenhof met de woord- en zinnenkunstenaar. Niet dat iemand er wijzer van werd... Het zal vooral van het CDA afhangen of zo'n kabinet er echt komt. Er zijn genoeg andere mogelijkheden, dus niemand verplicht de christendemocraten. Afwachten hoe dat gaat aflopen.

Na het debat maar weer op reis gegaan. Nu naar het prachtige Umbrië. Toch even behoefte aan wat meer zon dan in Engeland... Net zoveel heuvels en oude stadjes, maar nu ook met een wat andere keuken. Nu weer helemaal opgeladen en klaar voor wat de komende tijd ook maar brengen gaat.