Sharon Dijksma in het kort

Met dank overgenomen van S.A.M. (Sharon) Dijksma i, gepubliceerd op zaterdag 1 mei 2010.

In het artikel hieronder stel ik me kort voor.

Opleiding

Enkele jaren rechten (RUG) en bestuurskunde (UT) - niet voltooid.

Vorige / Huidige baan

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Daarom kandidaat-Kamerlid

De Tweede Kamer is bij uitstek de plek waar de besluiten worden genomen die bepalend zijn voor ons land en haar burgers. Het is fantastisch en eervol om daaraan als volksvertegenwoordiger namens de PvdA een bijdrage te mogen leveren.

Ambitie

Er samen met de collega's uit de fractie voor zorgen dat ook in deze economisch moeilijke tijd de juiste keuzes worden gemaakt. De kwetsbaren ontzien, werkgelegenheid stimuleren en vooral investeren in het onderwijs. Want hèt antwoord op de crisis is een goed opgeleide beroepsbevolking. En dat begint al bij het bieden aan kansen voor de allerkleinste kinderen, zeker als ze potentieel op achterstand staan!

Politieke voorbeeld

Mahatma Gandhi. Omdat hij in een politiek zeer complexe en instabiele omgeving stond voor de rechten van alle mensen. Ook voor hen die voorheen geen stem hadden, zoals de kastelozen. Hij wilde de kloof tussen bevolkingsgroepen van verschillende afkomst en overtuiging overbruggen en heeft daarvoor de hoogst denkbare prijs betaald; hij werd vermoord vanwege zijn politieke denkbeelden.

Welke eigenschap (van een ander) waardeer je het meest?

Eerlijkheid.

Wie is je grote voorbeeld buiten de politiek?

Ik wil dan toch graag een lans breken voor onze leraren. Tijdens al mijn werkbezoeken heb ik gezien met hoeveel passie en idealisme zij werken aan de belangen van onze kinderen. En omdat problemen in onze samenleving op kindervoetjes de school binnenwandelen is dat niet tijd even gemakkelijk.

Als ze dat nou nog eens zouden herhalen op tv...

Het programma Gouden Bergen. Er is bij de publieke omroep nauwelijks onderzoeksjournalistiek. Dat laat men geheel ten onrechte over aan SBS 6 en RTL.. Eeuwig zonde vind ik.

Favoriete boek

Sophie's Choice van William Styron

Favoriete plek in Nederland

Groningen, mijn stad waar ik geboren ben, omdat ik vind dat je je 'roots' nooit mag verloochenen. En het wonderschone Twente, de tuin van Nederland met het unieke coulissenlandschap, waar ik al weer bijna achttien jaar met veel plezier woon.

Citaat

Mijn grootmoeder zei altijd: 'Je kunt een paard wel naar het water leiden, maar je kunt het niet dwingen om te drinken!' Dit gezegde is mij in debatten vaak van pas gekomen. Het past ook goed bij onze filosofie. Iedereen telt mee, maar je moet er ook zelf wat voor willen doen.'