29818 - Wet medezeggenschap werknemers
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
Dit wetsvoorstel werd op 5 oktober 2004 ingediend door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, De Geus1.
Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het, in het belang van het goed functioneren van de onderneming in al haar doelstellingen, wenselijk is het overleg met en de vertegenwoordiging van de in de onderneming werkzame personen te verbeteren en de regelgeving te vereenvoudigen en te verduidelijken, door te komen tot een herinrichting van de Wet op de ondernemingsraden en daartoe een nieuwe Wet medezeggenschap werknemers vast te stellen.
Inhoudsopgave
Bepalingen over de medezeggenschap van werknemers (Wet medezeggenschap werknemers)
Bij dit wetsvoorstel zijn twee nota's van wijziging en 16 amendementen ingediend. (82 stuks)2 |
5 oktober 2004, koninklijke boodschap, nr. 1
KST79978 Koninklijke boodschap publicatie: 13 oktober 2004 |
2 |
5 oktober 2004, voorstel van wet, nr. 2
KST79979 Voorstel van wet publicatie: 13 oktober 2004 |
2 |
5 oktober 2004, memorie van toelichting, nr. 3
KST79980 Memorie van toelichting publicatie: 13 oktober 2004 |
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.
De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.
Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.
- 1.Non-conformistische bewindsman van christelijk-gereformeerden huize. Kwam op 25-jarige leeftijd in dienst van het CNV en bracht het daar tot vicevoorzitter. Ondanks die vakbondsachtergrond had hij als minister van Sociale Zaken een moeizame relatie met de vakbeweging en weigerde FNV-voorman De Waal in 2004 publiekelijk hem de hand te schudden. Vooral zijn beleid om het aantal arbeidsongeschikten te verminderen door strengere keuringseisen leidde tot kritiek. Wilde echter boven alles mensen laten terugkeren naar een arbeidssituatie. Na een aarzelende start toonde hij zich later een krachtige bewindspersoon die vrijwel alle sociale wetten hervormde en de Bijstandswet verving door de Wet Werk en Bijstand. Stapte na zijn ministerschap over naar de OESO en was daarna jarenlang topman van het Bertelsmann Instituut.