Highlights Annie Schreijer-Pierik - 15/10 - 18-10

Source: J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, published on Thursday, October 11 2018, 3:24.

Wel of geen geld naar boeren?

Wat wordt het Europese landbouwbeleid voor de jaren na 2020? De Europese Commissie heeft voorgesteld om het budget fors te verlagen. Annie Schreijer-Pierik bespreekt de plannen maandagavond in Weerselo )Ov) met boeren en regionale politici. “De vraag is: gaat er wel of geen geld naar de boeren zelf? Wat mij betreft gaat er geen cent af van dit budget: boeren zorgen voor veel groen en gegarandeerd voedsel. Dat is veel waard!”, aldus Annie Schreijer-Pierik.

Maandag 15 oktober, 19.45 uur, zaal Ensink, Weerselo. Toegang gratis.

Steun voor innovatie

Beginnende bedrijven kunnen rekenen op veel steun van de Europese fondsen, zeker als het gaat om een innovatief product of dienst. Annie Schreijer-Pierik is dinsdag hoofdgast bij de bijeenkomst Money meets ideas van Rabobank Enschede. De bijeenkomst brengt investeerders en ondernemers samen. Annie Schreijer: “Zeker voor start-ups is het belangrijk om steeds goede informatie te krijgen. Alleen zo kunnen we innovatie laten opbloeien, met meer banen en economische groei in de regio.”

Dinsdag 13:00 uur, Grolsch fabriek, Enschede, https://www.moneymeetsideas.nl/

Brussel stroomt vol met jonge Europese boeren

Woensdag en donderdag zal alweer de vijfde editie van het EVP Europees Congres voor Jonge Boeren plaatsvinden. Leden van de Europese Christendemocratische fractie EVP krijgen daarbij de kans om jonge boeren voor te dragen die bezig zijn met innovatieve landbouwprojecten. Na speeches van onder andere de president van het Europees Parlement Antonio Tajani, en EVP Spitzenkandidaat voor EU-Commissiepresident Manfred Weber, zullen alle deelnemers de kans krijgen om hun projecten te presenteren. Annie Schreijer-Pierik, Europarlementslid namens het CDA, heeft dit jaar besloten een Limburgse kandidaat naar voren te schuiven. Het bedrijf van deze pluimveehouder, Kipster, is een innovatieve kippenboerderij waarbij op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd wordt. “Het is ongelofelijk hoeveel geweldige ideeën door jonge agrarische ondernemers ook daadwerkelijk in praktijk worden gebracht. Deze concepten maken de landbouwsector toekomstbestendig”, aldus Schreijer-Pierik. De verwachtingen voor Nederland zullen hoog zijn, omdat de voordracht van Schreijer-Pierik van vorig jaar, de eerste prijs in de wacht wist te slepen.

Woensdag 17 oktober & donderdag 18 oktober Europees Economisch en Sociaal Comité & Europees Parlement zaal JAN 2Q2

CO2-uitstoot vrachtwagens

Nadat het Europees Parlement bepaalde dat auto’s minder CO2 mogen uitstoten, is het donderdag de beurt aan de vrachtwagens. De Europarlementscommissie voor Milieu stemt over ene voorstel om de CO2-uitstoot in de nabije toekomst aan banden te leggen.

Donderdag 18 oktober , 09:00nuur, parlementscommissie Milieu, stemming

Schlagerkoor uit Goor op bezoek in Brussel

Annie Schreijer verwelkomt donderdag (18 oktober) 62 leden van het schlagerkoor uit Goor (Overijssel) in het Europees Parlement in Brussel. Het grote koor brengt een tweedaags bezoek aan de EU-hoofdstad. Annie Schreijer: “Hier komen Twente en Europa dichterbij elkaar. Het koor kan zien hoe Europa voor hen werkt en tegelijk kan Brussel kennismaken met deze Twentse cultuur.”

Donderdag 18 oktober, 11:30 uur, Schlagerkoor Goor bezoekt Annie Schreijer in Brussel.