Bezoek Technieklokaal Skills in Winterswijk

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Friday, December 30 2016, 12:05.

Naar aanleiding van mijn schriftelijke vragen over de mogelijke sluiting van het technieklokaal in Winterswijk, bracht ik een bezoek aan het technieklokaal om met mijn eigen ogen dit goede initiatief te bekijken.

Op 16 december diende ik, samen met collega Karin Straus, schriftelijke vragen in bij de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Minister van Binnenlandse Zaken, om uitleg te krijgen waarom de technieklokalen in 2017 met 75% gekort zouden worden. Niet alleen zou dit het einde betekenen voor menig technieklokaal in Nederland, maar ook zou mijn regio de Achterhoek extra hard getroffen worden. Hier staan immers veel van dergelijke lokalen.

We moeten techniekonderwijs bevorderen in Nederland en daarmee kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen. De moderne techniek is veel meer dan enkel in het klei staan. Het zijn high-tech bedrijven, die met geweldige machines de mooiste producten kunnen maken. Een industrie waar de Achterhoek in uitblinkt. Ik zet mij daarom in om deze techniekonderwijs en de technische industrie in de Achterhoek op de kaart te blijven zetten.

Medio januari zullen de antwoorden van de staatssecretaris en minister waarschijnlijk binnen zijn. Ik ga hier dus achteraan!