Nummer 39 op de VVD kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017!

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Friday, November 11 2016, 14:05.

Ook voor de komende Tweede Kamerverkiezingen sta ik op de kieslijst van de VVD.

Ook voor de komende Tweede Kamerverkiezingen sta ik op de kieslijst van de VVD. Met plek 39 stijg ik met 10 plekken ten opzichte van de vorige kieslijst. Het is een eer om weer op de lijst te mogen staan en ik wil natuurlijk graag door met mijn werk in de Tweede Kamer. Ik heb de afgelopen twee jaar mogen proeven hoe dat is en dat smaakt naar meer. De VVD heeft ongelofelijk veel goede kandidaten, dus ik ben tevreden met mijn plek. Zeker omdat ik er van overtuigd ben dat de VVD meer zetels zal halen dan we nu hebben.

Het is mijn doel om de belangen van de Gelderse regio’s in Den Haag op de agenda te houden. Als Gelderse kandidaat ga ik daarvoor. Er gebeuren mooie dingen in het oosten van het land. Daar mogen we trots op zijn en dat mogen we met z'n allen best iets harder roepen en kenbaar maken!

"Met de kennis van wat er in de Gelderse regio’s speelt en de ervaring van de afgelopen twee jaar aan het Binnenhof ben ik goed in staat om deze belangen te vertegenwoordigen. In de afgelopen twee jaar hebben mijn voorstellen er onder andere toe geleid dat ook de Achterhoek als krimpregio extra geld krijgt.

Daarnaast heb ik recent een initiatiefwetsvoorstel ingediend waarin gemeenten verplicht worden om de gemeentelijke belastingen voor het riool en de afvalstoffen op een eerlijke manier door alle gebruikers te laten betalen. In 193 gemeenten betalen alleen huiseigenaren deze belasting. Iedereen maakt gebruik van het riool. Dan is het toch raar dat slechts een deel van de bewoners de rekening betaalt. Ik wil komende periode graag de behandeling van mijn initiatiefwet in de Kamer voortzetten, zodat er in alle gemeenten een eerlijke verdeling van de belastingen plaatsvindt.

Op mijn initiatief besluit de Tweede Kamer zeer binnenkort ook over het afschaffen van nog een andere belasting, namelijk de precariobelasting. Een belasting op leidingen onder de grond. Een voor bewoners letterlijk onzichtbare belasting. Het afschaffen van de precariobelasting kan wel tot €50 schelen op de energierekening.

Kortom, ik heb er zin in!