Verzoek VVD inkorten voorbereidingsbesluit Omgevingswet overgenomen door Minister Schultz

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Monday, June 1 2015.

Minister Schultz van Infrastructuur & Milieu heeft positief gereageerd op de vraag van VVD Kamerlid Hayke Veldman om het voorbereidingsbesluit in de Omgevingswet van 2 jaar naar 1,5 jaar terug te brengen. Dit blijkt uit de 2e Nota van Wijziging die zij vandaag heeft gestuurd.

Het voorbereidingsbesluit kan voor de voorbereiding van een omgevingsplan ingezet worden om te zorgen voor ‘voorbereidingsbescherming’. Hiermee worden bouwactiviteiten tijdelijk niet verleend, ook wel ‘in de wacht gezet’, omdat deze mogelijk in strijd zijn met het toekomstige omgevingsplan. Een negatief gevolg van het voorbereidingsbesluit is hierbij dat het desbetreffende gebied op slot gezet wordt voor economische ontwikkelingen. Gebiedsbescherming mag niet ten koste gaan van de economische vitaliteit van een gebied, aldus de VVD. Om deze reden heeft de VVD gevraagd om het voorbereidingsbesluit van twee jaar, naar anderhalf jaar in te korten.

In de 2e Nota van Wijziging heeft Minister Schultz dit verzoek over genomen. Deze aanpassing stemt de VVD tot tevredenheid, omdat hiermee het uitgangspunt “sneller en beter” van de Omgevingswet beter tot zijn recht komt.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman