Chaos rond parkeren op zondag

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Thursday, January 9 2014.

Op 20 november heeft de Nijmeegse gemeenteraad besloten tot het vrijgeven van de winkeltijden zodat de sleutel van de winkel echt bij de winkelier komt te liggen. Onderdeel van dit besluit was helaas ook dat het college van B&W betaald parkeren ging invoeren op elke zondag. Immers elke zondag is dan een potentiële koopzondag. Dus elke zondag betaald parkeren ondanks dat de winkeliers in de Binnenstad zelf kozen voor twee openstellingen en Winkelcentrum Dukenburg voor één zondag open per maand.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

De VVD heeft in die bewuste raadsvergadering gewaarschuwd voor verwarring bij bezoekers en bewoners van de Binnenstad en de wijken die om de winkelgebieden heen liggen. Bovendien heeft de VVD voorgesteld om voor een proefperiode van een jaar gratis parkeren in te voeren op alle zondagen in heel Nijmegen. Een meerderheid van de raad (oa D66, GL, DNF, CDA, PvdA) heeft dit VVD-voorstel helaas niet gesteund.

We zijn nog geen twee maanden verder en de onduidelijkheid slaat toe. In Zwanenveld moeten bewoners en bezoekers betalen op zondagen zonder dat er ook maar één winkel open is. Dit is absurd en had simpel voorkomen kunnen worden. De VVD zal opnieuw met een voorstel komen om op zondag gratis te parkeren. Dat geeft duidelijkheid naar bewoners, bezoekers en geeft de ondernemer net dat steuntje in de rug waardoor hij zijn winkel ook op zondag open kan doen.