Geef Rapiditas de ruimte!

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Wednesday, January 15 2014.

VVD Nijmegen wil dat het college eindelijk gaat meewerken aan de bouw van de tennishal van tennisvereniging Rapiditas in plaats van tegenwerken. Rapiditas, een vereniging met 1.100 leden, moet eindelijk de ruimte en medewerking krijgen om de door hen zelf gefinancierde hal te bouwen.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

Rapiditas is al 2006 bezig om een permanente of semi-permanente tennishal te bouwen voor hun leden. En ook al sinds die tijd is Rapiditas met de gemeente in gesprek. Terwijl de gemeente niets hoeft te betalen lijkt het er niet op dat er op een positieve manier aan dit initiatief van de club wordt meegewerkt.

De VVD heeft eerder al aan het college gevraagd niet langer onmogelijke voorwaarden te stellen aan Rapiditas. Helaas doet het college dat nu weer. In ieder bouwplan dat nu voorligt, moet Rapiditas de kosten voor een kunstgrasveld (€ 450.000,-!) voor de naastgelegen voetbalclub betalen.

Dat is een onmogelijke eis. Rapiditas betaalt zelf al de bouw van de hal die begroot is op €800.000.- Rapiditas heeft inmiddels al tienduizenden euro's uitgegeven aan steeds nieuwe plannen, omdat het college steeds nieuwe eisen stelt. Dit blijft een klassiek voorbeeld van een gemeente die niet meewerkt, maar vooral tegenwerkt. Het wordt tijd dat de gemeente gaat doen wat nodig is: meewerken!