Maak bedrijven wegwijs in Europa

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Wednesday, January 15 2014.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

VVD Nijmegen vindt dat de gemeente inzichtelijk moet maken waar kansen en mogelijkheden liggen in Europa voor Nijmeegse bedrijven. VVD vindt het belangrijk dat de gemeente bedrijven faciliteert in het vinden van samenwerkingsmogelijkheden voor Nijmeegse ondernemers met bedrijven over de grens. Ook moeten de aanvraagmogelijkheden voor Europese subsidies voor de Nijmeegse ondernemer duidelijk gemaakt worden.

In de Europanotitie ‘Onbegrensd en onbevangen’ worden drie kenmerkende eigenschappen van Nijmegen geformuleerd:

  • Grensstad
  • Innovatieve kennisstad en haar Europese netwerken
  • Oudste stad van Nederland.

Het economisch belang van Nijmegen om als grensstad en als Europese stad op de kaart te komen ontbreekt in deze notitie. Nijmegen moet zich weer onderscheiden van andere steden om zo de zogenoemde vier B’s aan te trekken: Bewoners, Bezoekers, Bedrijven en Bollebozen’. De bedrijven komen in deze notitie niet voldoende tot hun recht. Bedrijven zijn de motor van de werkgelegenheid in Nijmegen.

Nijmegen moet weer aantrekkelijk worden voor ondernemers. Daarom moet de gemeente proberen om - samen met beeldbepalende bedrijven in Nijmegen - de drie eigenschappen uit de notitie zichtbaar te maken. Alleen dan zullen nieuwe ondernemers zich gestimuleerd voelen zich in Nijmegen te vestigen of een samenwerking aan te gaan.

Kortom: de gemeente kan en moet zorgen voor een stimulans voor de werkgelegenheid in Nijmegen.