'Evaluatie betaald avondparkeren' ongeloofwaardig

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Tuesday, January 28 2014.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

De evaluatie van het betaald avondparkeren, die is uitgevoerd door het College van B & W, is volstrekt ongeloofwaardig. De Nijmeegse VVD heeft het rapport daarom op de politieke agenda van woensdag aanstaande geplaatst.

Op basis van slechts een enkele vraag en incidentele tellingen wordt door het College de conclusie getrokken dat het betaald avondparkeren een succes zou zijn. En dat terwijl bewoners uit omliggende wijken al maanden duidelijk aangeven dat zij niet blij zijn met het nieuwe en dure regime.

Dat de echte gevolgen van het betaald avondparkeren, bijvoorbeeld voor bewoners en hun bezoekers in de omliggende wijken, buiten beschouwing worden gelaten zegt genoeg over de waarde die we moeten hechten aan dit rapport.

De VVD wil dat het betaald avondparkeren in Nijmegen wordt afgeschaft. De liberalen vinden dat de automobilist geen melkkoe is. VVD: “Betaald parkeren is ingevoerd om parkeerdruk te verminderen en niet om de gemeentekas te spekken. Op normale avonden zijn er geen parkeerproblemen en dus hoeft er wat ons betreft ook niet betaald te worden”.