Zevensprong en Aqua Novio voor zelfbeheer

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Wednesday, January 29 2014.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

Vanavond spreekt de raad, op initiatief van de VVD Nijmegen, weer over Zwembad Dukenburg. Aanleiding hiervoor is een brief van de Nijmeegse zwemvereniging Aqua Novio. De vereniging geeft in deze brief aan dat de tijd begint te dringen. Het bestuur is bang dat de huidige huurders van bad Dukenburg, door de onzekerheid, moeten opzeggen en dat daarmee de facto het doek valt voor dit bad. De VVD wilt graag van de wethouder weten wat de huidige stand van zaken is.

Volgens de VVD ligt de kern van dit probleem bij het geld en de programmering. Alles draait om de vraag; "Wie bepaalt wanneer en tegen welk tarief waar gezwommen gaat worden". Inmiddels is duidelijk dat zowel de Zevensprong als Aqua Novio kiezen voor zelfbeheer. Zij willen dit heel graag. Voor de VVD is het dan klip en klaar. Inventariseer in de eisen, wensen en de bijdrages van de gemeente, verenigingen en de Zevensprong. Ga vervolgens, samen met het uit te geven subsidiebedrag, de markt op. Vraag aan de partijen in de markt (dus ook aan de sportfondsen) of zij tegen dat bedrag de exploitatie van bad Dukenburg op zich willen nemen.

UPDATE:

Wethouder Frings gaat uitvoering geven aan het voorstel van de VVD Nijmegen. Iedere geïnteresseerde partij mag een voorstel doen voor een gezonde exploitatie van zwembad Dukenburg.