Maak parkeren Kiss-and-Ride Centraal Station gratis

Source: H.S. (Hayke) VeldmanĀ i, published on Friday, February 7 2014.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

De Nijmeegse VVD wil dat de Kiss-and-Ride-plekken bij het Centraal Station gratis kunnen worden gebruikt. Nu moeten automobilisten nog betalen als ze iemand bij het station willen afzetten of ophalen. De VVD vindt dat dit leidt tot onnodige ergernis en ongewenst uitwijkgedrag.

De VVD vindt dat dit leidt tot onnodige ergernis. In veel gevallen staat een automobilist maar een paar minuten op een Kiss-and-Ride-plek. Zelfs in dat geval moet een gebruiker eerst naar de parkeerpaal voor een kaartje. Dat is erg onvriendelijk en leidt tot onbegrip en ergernis bij gebruikers.

Daarnaast constateert de VVD dat er sprake is van uitwijkgedrag van automobilisten. Automobilisten die geen gebruik willen maken van de Kiss-and-Ride-plekken, parkeren hun auto net buiten het terrein, bijvoorbeeld in de Arend Noorduijnstraat of in de bocht bij de Van Schaeck Mathonsingel. Dit leidt tot gevaarlijke situaties voor fietsers en andere weggebruikers.

Door het parkeren op de Kiss-and-Ride-plekken gratis te maken, worden ergernissen weggenomen en ongewenst uitwijkgedrag voorkomen. Om ervoor te zorgen dat mensen niet langer dan de maximale tijd parkeren, stelt de VVD voor om met de bekende blauwe parkeerschijf te werken. Dit is een bekende methode die voor de negen Kiss-and-Ride-plekken prima zou werken.

Op woensdag 12 februari wordt het onderwerp in de kamerronde besproken. De VVD zal het voorstel dan inbrengen.