Andere scenario's voor Lux

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Sunday, December 15 2013.

VVD vindt dat het college komend jaar meerdere oplossingen voor de financiële situatie van Lux zal moeten gaan uitwerken. Onder andere het scenario dat de taken van Lux door een andere partij zullen worden uitgevoerd. Het college van B&W kan niet langer afwachten en toekijken in de hoop dat Lux het zal redden met alleen subsidie. Daarvoor is er tot nu toe te veel subsidie in Lux en in het pand gestopt.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

Lux heeft voor de zoveelste maal op rij een boekjaar met rode cijfers afgesloten. Het verlies in 2013 wordt veroorzaakt door de extra vestiging Villa Lux aan de Oranjesingel. Het college laat weten dat het probleem voor 2014 al zou zijn opgelost doordat een deel van Villa Lux is afgestoten. Lux zou het verlies van 2013 in de komende jaren weer kunnen terugverdienen.

De VVD ziet de toekomst van Lux echter minder rooskleurig in. Er wordt vanaf 2015 flink bezuinigd op (onder andere) Lux. Dus zelfs al zou Lux in 2014 weer winst draaien, ontstaat er vanaf 2015 weer een probleem. Niet alleen voor Lux, maar ook voor de gemeentelijke begroting.