Extra voorwaarden Vrijheidsmuseum

Source: H.S. (Hayke) Veldman i, published on Tuesday, December 17 2013.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman

De VVD dient een voorstel in om voorwaarden toe te voegen aan het besluit over het Vrijheidsmuseum. Voorlopig lijkt het erop dat al deze voorwaarden een meerderheid in de gemeenteraad zullen gaan krijgen.

Op 4 december berichtte de VVD al dat de VVD kansen ziet voor de plannen van het Vrijheidsmuseum in het Vasim gebouw, maar dat er wel zorgen zijn. Die zorgen gaan vooral over de financiële haalbaarheid van de plannen. De VVD wil zowel de jaarlijkse exploitatiebegroting als de investeringsbegroting door een onafhankelijke deskundige laten toetsen. Uiteraard wil de VVD daarnaast dat deze begrotingen sluitend zijn, zonder dat de gemeente Nijmegen nog extra geld inlegt.

De VVD pleit er ook voor dat de grond rondom het Vasim gebouw weer volledig eigendom van de gemeente Nijmegen wordt als het museum toch failliet zou gaan. Ook moet er een oplossing worden gevonden voor de eventuele aanloopverliezen. De VVD vindt dat die aanloopverliezen ofwel door een andere partij moeten worden betaald, ofwel moeten worden opgevangen door een aanwezige spaarpot.