Twaalfde nationale schoolontbijt

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, November 11 2014, 1:51.

Woensdagochtend was weer het jaarlijkse schoolontbijt in de Tweede Kamer. Altijd gezellig! Ontbijten zorgt voor energie voordat een schooldag begint. Dit is belangrijk en de basis voor de dag !!

Dit jaar geen hagelslag als broodbeleg…voorbeeld voor de kinderen moet een gezond ontbijt zijn! Dat is heel erg waar!! Maar zelf ben ik groot geworden met ‘een boterhammetje hartig en een boterhammetje zoet”, en op dat zoet verheugde ik me altijd, volgens mij net zoals andere kinderen! Natuurlijk weten we nu veel meer dan wij vroeger wisten: geraffineerde suiker, bijvoorbeeld, is niet goed voor ons, dus dat moet je zo min mogelijk eten. Maar zo nu en dan een boterhammetje hagelslag lijkt me geen probleem. En zo’n nationaal schoolontbijt is toch ook wel een beetje een feestontbijt.. Als mijn pakje hagelslag niet zo goed als leeg was afgelopen woensdag had ik t zeker meegenomen !

De kinderen uit groep 8 van OBS De Springbok uit de Haagse wijk Transvaal ontbeten met Kamerleden en staatssecretaris Martin van Rijn in een nagebouwde debatzaal bij Prodemos, het educatiecentrum tegenover het Binnenhof. De leerlingen mochten de Kamerleden, via de microfoon, het hemd van het lijf vragen.

Het Nationaal Schoolontbijt is naast een leuk ontbijtfeest, dit jaar voor de 12e keer, ook leerzaam: Met speciaal lesmateriaal ontdekken de kinderen dat ontbijten energie geeft, belangrijke voedingsstoffen levert, helpt een gezond gewicht te houden en vooral heel gezellig is. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Deze partijen ontwikkelden ook het lesmateriaal en tekenden een convenant dat de missie van Het Nationaal ondersteunt om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren.

Zie ook : www.hallofryslan.nl

www.lutzjacobi//twitter.com