Persbericht: werkervaringsproject ‘Niemand aan de Zijlijn’

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Thursday, September 25 2014, 2:19.

Een werk-ervaringsproject in samenwerking met o.a. de gemeente Tytsjerkstradiel

Op donderdagmorgen 25 september a.s. rond de klok van tien uur zal kamerlid PvdA kamerlid Lutz Jacobi het werk-ervaringsproject van ‘Niemand aan de Zijlijn’ (NadZ) op It Griene Nêst bij Sumar bezoeken.

Dit werk-ervaringsproject is maart 2014 gestart in samenwerking met o.a. de gemeente Tytsjerkstradiel en is er op gericht om de mensen die om wat voor reden dan ook aan ‘de Zijlijn’ terecht zijn gekomen weer ‘het veld’ in te krijgen. De deelnemers aan dit project hebben een verschillende achtergrond, zijn langdurig werkeloos, of voortijdige schoolverlater; staan op de wachtlijst van een SW bedrijf , zitten in een schuldhulpverleningstraject of bv. een combinatie van bovengenoemde voorbeelden.

In samenwerking met betrokken bedrijven en instellingen en deskundigen op het gebied van zorg en opleidingen, krijgen de deelnemers van dit project de gelegenheid om uitzicht te krijgen op een baan, een passende opleiding of een combinatie van deze twee.

In het kader van de op stapel staande veranderende verantwoordelijkheden voor met name gemeentes heeft Tytsjerkstradiel het voortouw genomen om met behulp van dit project ervaring op te doen. D.m.v. een integrale aanpak in dit werk-ervaringsproject waarbij zorg, onderwijs, overheid en werkgelegenheid samen komen, kan er snel en doeltreffend geschakeld worden, zodat deelnemers daadwerkelijk een stap verder komen en van de Zijlijn weer het veld in kunnen komen. Daarnaast biedt NadZ werkgevers de gelegenheid om met behulp van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) aan geschikt personeel te komen.

Graag nodigen wij u uit om samen met Lutz Jacobi en de daarbij aanwezige vertegenwoordigers van bedrijven, overheidsinstellingen (o.a. gemeente) en opleiders van gedachten te wisselen over deze aanpak.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Rinus Hulzinga 06-27408877