De rose microfoon

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Thursday, April 10 2014, 2:17.

10 april 2014

Pownews is bijzonder! In de Tweede Kamer zijn ze altijd op een grappige manier “op jacht “ naar Kamerleden. Ook al probeer ik “mediavrij”door de gangen te komen, ineens staan de journalisten van Pownews voor m’n neus met hun rose microfoon om vragen te stellen. Waarover die vragen gaan weet je bij hen nooit, dat heeft bepaald niet altijd te maken met de politieke actualiteit. Ik zie daar vaak de humor wel van in en op een bepaalde manier brengt Pownews politiek dichterbij de mensen! Er komen veel groepen studenten en jongeren op bezoek, die kennen de journalisten allemaal, ze kijken vaak naar het programma.

Dat wil niet zeggen dat ik er altijd zin in heb, vaak ben ik er te druk voor en kies ik even een omweg als ik de rose microfoon weer in de verte actief zie zijn. Donderdag was het weer zo ver. Ik liep met bezoekers langs de plenaire zaal, de zaal waar de debatten plaatsvinden, en hops, daar sprong verslaggever Jan achter een zuil vandaan. “Mevrouw Jacobi, weet u dat het vandaag de dag van het Duits is, wat vindt u een mooi Duits woord?” Nou vind ik Duits best een mooie taal, maar ik spreek liever Frysk, dat vertelde ik hem natuurlijk. En een mooie zin in t Duits vind ik ‘ik liebe dich’, zei ik. Weer verder lopend vroegen m’n gasten zich grinnikend af wat ik van dit interviewtje terug zou zien in Pownews. Dat is altijd maar weer de vraag want er wordt veel geknipt en geplakt! Kan er voor wat mijzelf betreft de humor wel van in zien.

In de Tweede Kamer zijn honderden parlementaire journalisten, dat zijn journalisten die schrijven over politiek. Ze hebben een speciale pers-pas hebben waarmee ze toegang hebben tot het gebouw van de Tweede Kamer. Journalisten van kranten, tv-programma’s, opiniebladen. Ik sta ze graag te woord: zij zijn een communicatieschakel tussen de politiek en de mensen in het land. Serieuze mensen met een heel belangrijke taak.. Een rose microfoon daarbij, hoe grappig soms ook, is wel genoeg!

Zie ook ;www.hallofryslan.nl

www.lutzjacobi//twitter.com