Laatste weekkrant Fryslan vorige week verschenen

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Thursday, March 13 2014, 2:47.

13 maart 2014

Vorige week verscheen de laatste weekkrant Fryslan, ik zal hem missen! Heel lang schreef ik wekelijks een stukje over mijn werkweek in Den Haag voor deze krant. De weken gaan zo razendsnel, ze lopen eigenlijk vloeiend in elkaar over. Het ‘even gaan zitten om de afgelopen week te beschouwen voor de column’ was best een lekker beschouwend momentje… Ik blijf het dus gewoon wekelijks doen!

En zo is het alweer donderdagmiddag en kijk ik terug op alweer een week. Die begon maandag met een bezoek aan de inwoners van Zwaagwesteinde met daarna een Onderwijsavond op Terschelling. Omdat ik op dinsdagochtend op tijd in Den Haag moet zijn voor de wekelijkse fractievergadering kostte dat wat kunst- en vliegwerk. Geen probleem: we zijn wel wat gewend! Mijn lieve partner Koos wilde mij dinsdagochtend met de auto naar Den Haag rijden. Zelf zou hij dinsdag van Den Haag naar Friesland met de trein terugreizen, de auto kon dan in Den Haag blijven voor een aantal werkbezoeken die ik deze week ’s-avonds moest doen waarbij eigen vervoer erg handig was, normaal gesproken reis ik met de trein.

Zo gezegd, zo gedaan. Alleen: toen Koos dinsdagavond weer thuiskwam in Wergea ontdekte hij dat hij mijn auto- en huissleutels nog in zijn zak had. Dat betekende voor hem op woensdagochtend weer heen-en-weer naar de Randstad. Gelukkig is voor Koos Den Haag dichtbij Friesland en is geen moeite voor zijn partij en voor mij hem teveel!

Daardoor kon ik woensdagochtend op tijd in Pijnacker-Nootdorp zijn om in gesprek te gaan met de kiezers en om een mooi jonge boom te planten in het Beilandsebos in het kader van de Nationale Boomplantdag!

Hulde aan mijn Koos, aan mooie jonge boompjes en het heerlijke lenteweer deze week. Vol energie op naar de volgende week!

Zie ook : www.hallofryslan.nl