VVD-Tweede Kamerleden bezoeken Universiteit Utrecht en Almkerk

Source: R.J. (Rudmer) Heerema i, published on Friday, February 21 2014.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Rudmer Heerema

Op maandag 24 februari 2014 bezoekt VVD-landbouwwoordvoerder Helma Lodders de Universiteit Utrecht in Harmelen en de Federatie Particulier Grondbezit in Almkerk (West-Brabant). De werkbezoeken zijn onderdeel van een serie bijeenkomsten van de VVD gericht op de agrarische sector in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen. Helma Lodders zal eerst een bezoek brengen aan De Universiteit Utrecht, faculteit Diergeneeskunde. Bij dit bezoek zal zij vergezeld worden door VVD-landbouwkandidaat voor het Europees Parlement Jan Huitema, lijsttrekker VVD Woerden Ingrid Berkhof en Martin Scheurs, VVD Wethouder in Woerden. Tijdens dit bezoek zal onder meer gesproken worden over dierziekten en diergezondheid. Daarnaast zal specifiek worden ingegaan op het antibioticadossier in relatie tot de veehouderij.

In de middag bezoekt Lodders de Federatie Particulier Grondbezit waarbij ze vergezeld wordt door VVD-Tweedekamerlid en natuurwoordvoerder Rudmer Heerema en VVD-landbouwkandidaat voor het Europees Parlement Jan Huitema. In dit bezoek wordt onder meer gesproken over agrarisch natuurbeheer, de nieuwe natuurwet en de jacht.

Lodders en Heerema kijken uit naar de werkbezoeken in Almkerk en Harmelen. Lodders: ”De agrarische sector is een belangrijke sector die Nederland kan helpen om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Met mijn agrarische achtergrond weet ik dat ondernemers te maken hebben met veel onnodige en knellende regels.” Heerema vult aan: “We willen tijdens deze campagne provinciale en lokale overheden oproepen om te komen tot minder regels en meer flexibiliteit zodat ondernemers weer de ruimte krijgen om te ondernemen. Als uitgangspunt bij het opstellen van regels geldt: het nationale minimum is het provinciale en gemeentelijke maximum.”

21 februari 2014

Vragen over deze en aankomende bijeenkomsten en verzoeken tot interviews: Eva van der Bruggen (06-24095902)