Kamervragen over de bereikbaarheid van de jachthaven van Schiermonnikoog

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Wednesday, July 17 2013, 2:24.

Samen met Albert de Vries heb ik vragen gesteld aan de minister en de staatssecretaris van I&M over de bereikbaarheid van de jachthaven van Schiermonnikoog.

Vragen van de leden Jacobi en de Vries (beiden PvdA) aan de minister en staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu over de bereikbaarheid van de jachthaven van Schiermonnikoog

1 Bent u bekend met de afnemende bereikbaarheid van de jachthaven van Schiermonnikoog omdat de jachthaven dit jaar niet wordt uitgebaggerd?

2 Klopt het dat het vanwege nieuwe Natura 2000 regelgeving niet langer mogelijk is om het slib dat loskomt bij het uitbaggeren van de vaargeul in deze jachthaven , direct naast deze jachthaven te storten en te gebruiken voor kweldervorming?

  • 3. 
    Bent u er bekend mee dat de betrokken natuurpartijen vinden dat het slib uit deze jachthaven wel voor kweldervorming kan worden gebruikt, omdat deze jachthaven schoon slib heeft, heel kleinschalig - en bijzonder is? Wat vind u van de mening van deze natuurpartijen?

4 Zijn er maatregelen te treffen om de afvoer van slib naar de daarvoor gebruikelijke plek in de nabijheid van de haven alsnog mogelijk te maken?