In debat met jonge friezen

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, February 12 2013.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lutz Jacobi

Maandag was ik in debat met jongeren op het Friesland College. Opvallend was de grote betrokkenheid van het jeugdige publiek bij de verschillende politieke kwesties die aan de orde kwamen. Rima Benmhammed, die de middag als schoolopdracht had georganiseerd, was debatleidster.

De jongeren maken zich grote zorgen over de jeugdwerkloosheid. Een groot deel van de huidige schoolverlaters vindt momenteel geen werk. Volgens mij is er weer behoefte aan een vakschool, waar onze jeugd wordt opgeleid voor banen waar werkelijk behoefte aan is, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, energie en techniek.

Ook moet er een einde komen aan ongelijkheid op de arbeidsmarkt.“Het is te gek voor woorden dat we bijvoorbeeld timmermannen uit het buitenland halen, terwijl we hier genoeg timmermannen zonder werk hebben. Maar ” Jongeren mogen zelf niet hun neus ophalen voor minder leuke baantjes, zo betoogden de jongeren zelf. Graag zie ik per Provincie een Plan van de Arbeid opgesteld, waar scholen met bedrijven en overheid een aanpak afspreken voor werkgelegenheid en onderwijs van jong tot oud. Zo zijn er in Friesland heel veel kansen als je het samen doet!! Tot slot nodigde ik alle aanwezige jongeren uit voor een dagje Tweede Kamer , om met eigen ogen te zien hoe het er daar precies aan toe gaat. Verschillende Jongeren gaven aan wel interesse te hebben in een politieke carrière.

Zie ook : www.hallofryslan.nl

www.lutzjacobi/twitter.com