Kassa groen

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Monday, January 21 2013.
Kassa Groen
Bron: Blog Lutz Jacobi

Op Nieuwjaarsdag gaan veel mensen starten met anders leven.

Voor je gezondheid stoppen met roken, op dieet of meer bewegen.

Volhouden van deze goede voornemens blijkt vaak een probleem….

Ik doe eigenlijk nooit mee aan dit soort voornemens, maar deze keer heb ik me laten verleiden door de VARA “Kassa Groen” om vanaf 1 januari als proefpersoon zes weken lang geen vlees te eten.

Zes weken geen nasi met kip, geen biefstuk van de haas, geen gehaktbal of spekjes bij de boerenkool.

Best een uitdaging voor mensen die gewend zijn vlees te eten!

Heb ervoor gekozen hieraan mee te doen, want de doelstelling van dit programma spreekt me aan.

Uit studies blijkt dat wanneer alle Nederlanders de helft van de week vlees laten staan en de overige dagen alleen duurzaam geproduceerd vlees eten, dan neemt de milieubelasting door vleesproductie met twee derde af.

Vertaald naar autogebruik, dat dezelfde invloed heeft op milieu, betekent het dat de helft van de auto’s van de weg gaat.

Als ik ergens voor kies, dan ga ik verder niet meer moeilijk doen.

Eet dus gewoon geen vlees.

In de Provincie Fryslân is ook een programma gestart “Oars ite”.

Ook "Oars Ite" wil ons bewust maken hoe we ons milieu kunnen helpen door anders te eten.

Milieuverbeteringen beginnen bij jezelf.

Zie ook: www.hallofryslan.nl

www.lutzjacobi/twitter.com

http://kassa.vara.nl/tv/uitzendingpagina/aflevering/kassa-groen-1/