Van kerstboom tot dictee

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, December 11 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lutz Jacobi

Afgelopen week was er in Den Haag het afscheid van de ons bekende Fries Joop Atsma. Zo’n 13 jaar lang was hij lid van de Tweede Kamer voor de CDA fractie en in mijn ogen een goede volksvertegenwoordiger. De laatste twee jaren was hij staatssecretaris. Normaal nemen de Leden van het Kabinet nooit afscheid op Het Binnenhof, maar doen dat op hun Ministerie. Voor Joop Atsma was er een uitzondering gemaakt…hij hield zijn afscheid in de oude Tweede Kamerzaal. Zal hem gaan missen!!!

Tussen de begrotingsbehandelingen door stond ik donderdagmorgen in de bossen bij Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug. Daar hielp ik mee met de kap van de “Kerstboom van de Tweede Kamer”. Deze 12 meter lange fijnspar komt in de grote hal van het Kamergebouw om de komende weken de leden van de Tweede Kamer een groen en goed kerstgevoel te geven. Elk jaar weer is deze mooi versierde kerstboom een aandachtstrekker. Zaterdag zat ik weer in Den Haag. Nu in het gebouw van de Eerste Kamer voor het meedoen aan het Nationaal Dictee met Philip Freriks.

Zulke dingen zijn een welkome afwisseling in deze Begrotingsweken, waarin we meters papier verstouwen en dagenlange debatten voeren.