Bureauplant van het jaar

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, December 4 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lutz Jacobi

Nederland is in de wereld ondermeer bekend om onze bloemen. De bloemen- en plantensector is in ons land met haar grote export goed voor een totaalomzet van circa vijf miljard Euro. Jaarlijks houdt het Bloemenbureau een verkiezing van “Bureauplant van het jaar”. Dit gebeurt deels middels zeer wetenschappelijk onderzoek, door Fytagoras Plants Science.

Die hebben een methode ontwikkeld om de relatie vast te stellen tussen het vermogen van planten om chemische verbindingen uit de lucht te verwijderen en het vermogen van planten om de luchtvochtigheid in een gesloten ruimte te beinvloeden. Zo stellen ze het luchtzuiverend vermogen van planten vast. Dit jaar kwam de palm “ Livistona “ als beste luchtzuiveraar uit de bus. Ook bij een gebruikersgroep kreeg deze plant de hoogste score. Het is inmiddels goede traditie dat het Bloemenbureau alle medewerkers en leden van de Eerste-en Tweede Kamer de verkozen “ Bureauplant van het Jaar “aanbiedt.

Afgelopen donderdag mocht ik onze voorzitter van de Tweede Kamer het eerste exemplaar aanbieden.Daarna werden er meer dan 1000 “luchtzuiveraars” uitgedeeld. De plant kan hiermee een bijdrage leveren aan het verminderen van gezondheidsklachten op kantoor, zoals oogirritatie en hoofdpijn.Zo’n plantje heb je wat aan!!

Zie ook : www.hallofryslan.nl

www.lutzjacobi/twitter.com