Verklaring n.a.v. berichten in Surinaamse media

Source: M.G.H.C. (Ria) Oomen-Ruijten i, published on Monday, November 26 2012, 1:21.

Naar aanleiding van berichten in de media over het weren van leden van Surinaamse coalitiepartijen bij een vergadering hecht de EVP fractie er aan een en ander te corrigeren.

De EVP-fractie heeft zoals gebruikelijk in het gastland van de vergadering van de ACP-EU JPA een gesprek georganiseerd met de oppositie. Bij dit gesprek waren voorts uitgenodigd de ambassadeur van de EU voor Suriname en de zaakgelastigde. Daarnaast ook de ACP leden van de JPA, van wie ook enkele leden aanwezig waren.

De uitnodiging voor een vergadering met de oppositie is door voorzitter Michael Gahler gedaan.

Enkele uren voor het begin van de bijeenkomst is door een lid van de coalitie de vraag gesteld aan een van de EVP leden of het de bedoeling was deze bijeenkomst bij te wonen. Geadviseerd is zulks niet te doen, om zo een mogelijke onderlinge discussie tussen Surinaamse parlementariërs te vermijden.

De EVP-delegatie hecht eraan te melden dat er ook een urenlang constructief gesprek is geweest met leden van de coalitie tezamen met enkele oppositieleden. Verder heeft de EVP-delegatie grote waardering voor de wijze waarop de ACP-EU bijeenkomst parlementsbreed in Suriname is georganiseerd.