ViP, Vrouwen in de PvdA

Source: R.F.A. (Astrid) Oosenbrug-Blokland i, published on Sunday, May 13 2012, 10:14.

Een nieuwe naam voor een hernieuwde samenwerking

Vrouwen in de PvdA is vanaf 1 mei dé organisatie binnen de PvdA die streeft naar emancipatie en participatie van alle vrouwen en mannen. Dit wil zij bereiken in een samenleving die is gebaseerd op vrijheid en gelijkheid in verscheidenheid. Dezelfde mening hoeven wij niet altijd te hebben, maar onze idealen zijn gelijk!

De vrouwen in de PvdA hebben zich weer verenigd in één organisatie. Sinds de opheffing van de Rooie Vrouwen zetten diverse netwerken zich in voor belangen van vrouwen binnen en buiten de partij, in diverse samenstellingen en vanuit verschillende invalshoeken. We staan in een traditie van een sociaal-democratische vrouwenbeweging waarmee veel bereikt is. Echter de emancipatie-, vrijheid-, en gelijkheidstrijd is niet klaar. Daarom zijn de krachten opnieuw gebundeld. De komende 2 jaar wordt gebouwd aan een moderne en sterke organisatie die de huidige netwerkstructuur vervangt.

Arbeidsmarkt en het beeld van de vrouw zijn de onderwerpen die dit jaar veel aandacht gaan krijgen. En natuurlijk heeft de (politieke) actualiteit ook altijd onze stevige aandacht. Nog dit jaar organiseren wij een festival over vrouwelijk leiderschap. Wij zullen actief de publiciteit zoeken, maar in ieder geval is al onze informatie vindbaar op de website.

De vrouwenbeweging maakt integraal deel uit van de sociaaldemocratie. Het waren sterke, links progressieve vrouwen die de wereld veranderden Als eerbetoon maar ook ter inspiratie gaan wij onze leden via de website oproepen tot het maken van zogenoemde knowledge-kaarten. Op elk van deze kaarten komt het verhaal van een vrouw die de wereld veranderde.

VIP, Vrouwen in de PvdA. Een organisatie die staat voor de idealen waarvoor de PvdA al 65 jaar staat, vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. De VIP, Vrouwen in de PvdA, strijden voor deze idealen met de koppeling naar een vernieuwd feminisme.