Oude Kaart van Nederland krijgt open opzet

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, May 25 2010.

De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is begonnen met het project Kennisinfrastructuur Modernisering Monumentenzorg. Dat project is bedoeld voor het bijeenbrengen van de verschillende gegevensbronnen voor een 'Oude Kaart van Nederland' waarop informatie over historie en landschap is te vinden.

De Rijksdienst werkt nauwe samen met vele maatschappelijke organisaties en met verschillende diensten binnen de rijksoverheid, de provinciale en gemeentelijke overheid. Het project heeft een open opzet. Ook burgers kunnen straks informatie raadplegen en toevoegen via wikisystematiek. Dat schrijft minister Verburg van LNV aan de Tweede Kamer.

Verburg reageert op een motie van Lutz Jacobi van de PvdA van december 2009 die door de Tweede Kamer werd aangenomen. Daarin werd gevraagd om voor de Oude Kaart van Nederland een virtuele ruimte te creëren waarop informatie over historie en landschap kan worden toegevoegd. Verburg laat weten dat daarvoor gekozen wordt. Het doel is om via de Oude Kaart van Nederland zoveel mogelijk geografisch gebonden cultuurhistorische informatie te ontsluiten tot ieders nut, aldus de minister.

bron: Ministerie van LNV, 20/05/10