Waarom wil ik fractievoorzitter worden van de PvdA?

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Wednesday, February 29 2012.

De Partij van de Arbeid is een brede volkspartij. Dat moet je ook willen zijn. Daarvoor is een brede maatschappelijke oriëntatie nodig. Je moet goed weten wat er in het land speelt. Dat moet in Den Haag politiek vertaald worden. In voorstellen. In amendementen. In moties.

Ik vind het van het grootste belang dat de PvdA-fractie zich overal laat zien. Merkt waar kabinetsplannen verkeerd uitpakken. Als Kamerlid maak je concreet mee hoe rampzalig het kabinetsbeleid uitpakt. Dat geldt voor natuur en landbouw, maar evenzeer voor cultuur, de sociale werkvoorziening, Wajong, etc. Om maar niet te spreken van de zorg… waar minister Schippers ziekenhuizen winst wil laten maken. Dat levert Amerikaanse toestanden op; slechte, maar dure gezondheidszorg. Als oud-directeur van de GGD zie ik hoe nieuw beleid leidt tot inefficiëntie. Tot nieuwe managementlagen, zonder dat de zorg verbetert.

Samen met de fractie en de partij wil ik werken aan een zichtbare, herkenbare PvdA, die dicht bij de mensen staat. Inhoud geeft aan een eigen sociaaldemocratische visie.