Arjan El Fassed te gast bij Afrikadag 2011

Source: A. (Arjan) El Fassed i, published on Thursday, October 27 2011.
Arjan El Fassed
Bron: Blog GroenLinks (kamerleden)
 
Arjan El Fassed
Bron: Blog GroenLinks (kamerleden)

arjanelfassed

Tweede Kamerlid Arjan El Fassed is te gast bij de Afrikadag op 29 oktober om te spreken, te speeddaten en te debatteren over het OS-beleid van het huidige kabinet, met uiteraard speciale aandacht voor het continent Afrika. El Fassed werd eerder dit jaar uitgeroepen tot Fair Politician of the Year 2010-2011. Hij kreeg deze titel omdat hij zich het afgelopen Kamerjaar het meest van alle Kamerleden ingezet heeft voor eerlijk en effectief beleid ten opzichte van ontwikkelingslanden.

Op 29 oktober 2011 is het weer zover: de Afrikadag 2011. Met meer dan 40 workshops, lezingen en debatten, georganiseerd door diverse NGO’s, migrantenorganisaties en bedrijven, en een grote diversiteit aan Afrikaanse kunst en cultuur. Fair Politician of the Year Arjan El Fassed is er bij, hij houdt een speech: De ongemakkelijke waarheid: openheid en transparantie in het OS debat, hij neemt deel aan een debat en zal speeddaten.

Verder gasten zijn onder andere Kasha Nabagesera (LGTB activist-Oeganda) en Esraa Abdel Fattah (Egyptische Facebookgirl) als agents of change, staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken Ben Knapen en de Senegalese hiphopster Sister Fa.

Daarnaast komen thema’s als piraterij in Somalië, homoseksualiteit en ondernemen in Afrika aan bod in het keuzeprogramma. Ook is er Afrikaanse koken, djembé en dansen.

GroenLinks Tweede Kamerlid en Fair Politician of the Year Arjan El Fassed doet aan 3 onderdelen mee:

· Woordvoerdersdebat: 11.15-12.45

· Speeddaten: 14.55 - 15.30

· Speech: 15.55-16.10

De deuren van de Haagse Hogeschool openen om 9.30 uur en om 10.00 uur begint het programma van de Afrikadag 2011.