Europarlementariër wil minder vergoedingen

Source: K.T. (Kartika) Liotard i, published on Monday, October 24 2011.

De kantoorvergoedingen voor Europarlementariërs moeten met 25 procent omlaag. Daarvoor pleit onafhankelijk Europarlementariër Kartika Liotard. Met Verenigd Links tracht Liotard komende woensdag, tijdens de stemming over het EU-budget voor 2012, een meerderheid van het Parlement achter dit voorstel te krijgen. Volgens Liotard levert een verlaging van de vergoedingen 9.5 miljoen euro per jaar aan besparingen op.

Elke Europarlementariër heeft jaarlijks ruim 51 duizend euro aan kantoorvergoedingen tot zijn beschikking. Van die vergoedingen worden onder andere kantoorartikelen, telefoonkosten en literatuur betaald.

Liotard vindt de huidige vergoedingen te ruim. "51 duizend euro per jaar voor pennen en paperclips is belachelijk" zegt Liotard. "Een kwart minder kan makkelijk. Als de burger zuinig aan moet doen, dan moet het parlement dat ook.”

Over het EU-budget voor 2012 wordt woensdag in Straatsburg gestemd. Of er voldoende steun is voor een verlaging van de vergoedingen, blijkt tijdens deze stemming in het Europees Parlement.