Schriftelijke vragen gesteld over de wietpas

Source: L.Th. (Lea) Bouwmeester i, published on Thursday, February 24 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lea Bouwmeester

Ik heb vandaag schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie naar aanleiding van een artikel in Het Parool over de wietpas.

De vragen kunt u hieronder lezen en worden binnen 3 weken beantwoord.

Vragen van het lid Bouwmeester (PvdA) aan de minister van V&J over de mogelijkheid om de wietpas te weigeren

1.

Heeft u kennis genomen van het artikel “Stad mag de wietpas negeren”?1

2.

Klopt de analyse van de hoogleraar dat gemeenten zelf kunnen bepalen of zij de wietpas willen invoeren of niet? Zo nee, welke rechtsregel heeft de hoogleraar gemist waaruit blijkt dat de gemeenten wel moeten voldoen aan de door het kabinet opgelegde eis om de wietpas in te voeren?

3.

Zo ja op vraag 2, bent u bereid om het invoeren van de wietpas als een advies aan de gemeenten voor te leggen in plaats van proberen de gemeenten te verplichten om de wietpas in te voeren?

4.

Deelt u de mening van de hoogleraar die beweert dat ''Er (…) een reële kans (is) dat de handel dan ondergronds gaat.'' Zo nee, waarom denkt u dat juist bij de introductie van de wietpas de handel niet ondergronds gaat? Zo ja, bent u bereid af te zien van het invoeren van de wietpas?

5.

Deelt u de mening van de hoogleraar dat de met de handel in softdrugs een groot economisch belang is gemoeid in Amsterdam dat verder strekt dan de softdrugs zelf? Zo nee, waarom niet?

6.

Wat is uw oordeel over de ‘wietknip’?

Links