Motie Ruimte voor de Rivier

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Monday, December 13 2010.

Lutz Jacobi verzoekt de regering om volledige uitvoering projecten Ruimte voor de Rivier Het tekort op het Hoogwater Beschermingsprogramma mag er niet voor zorgen dat het programma Ruimte voor de Rivier wordt stopgezet. Dit zou ten koste gaan van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied en er zou veel, eerder geinvesteerd, geld verspild zijn.

De uitvoering van het programma Ruimte voor de Rivier is gepland tot en met het laatste kwartaal van 2015. Lutz Jacobi diende vanochtend namens de PvdA een motie in waarmee de regering wordt verzocht alle projecten uit het programma Ruimte voor de Rivier volledig uit te voeren. Hiervoor is eerder geld gereserveerd.

‘Ruimte voor de Rivier’ heeft als doel om het Nederlandse rivierengebied te beschermen tegen overstromingen. Tegelijkertijd wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied. In totaal gaat het om zo’n 39 maatregelen die moeten voorkomen dat rivieren buiten hun oevers treden. De doelstellingen moeten uiterlijk 2015 worden gerealiseerd.

Links