Dag van Respect, 12 november 2010

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Thursday, November 11 2010.

PvdA Tweede Kamerlid Lutz Jacobi verzorgt gastles over respect op basisschool ’t Ambyld in Terwispel

De vijfde editie van de Dag van Respect staat in het teken van Vrijheid. Lutz Jacobi besloot vorig jaar, na een bezoek van meester Willem aan de Tweede Kamer, om een gastles op zijn school in Terwispel te verzorgen. Daarom dit jaar een gastles aan groep 8 op ’t Ambyld op vrijdag 12 november.

In gesprekken met jongeren blijkt dat ‘respect’ vaak een loze kreet is. Wat houdt respect nu eigenlijk in? Hoe belangrijk is het om de ander te laten zijn wie hij is, de ander de ruimte te geven en zelf de ruimte te mogen nemen?

De gastles van Lutz Jacobi zal gebaseerd zijn op haar werk als Tweede Kamerlid..Als politicus staat zij qua overtuiging soms lijnrecht tegenover de ander. Wil je het debat winnen dan moet je luisteren naar die ander, je erin verdiepen waarom hij of zij een andere mening heeft dan jij. Dat wil niet zeggen dat je ’t met hem of haar eens bent, maar je respecteert die andere mening.

Jacobi is woordvoerder Landbouw, Natuur en Water voor de PvdA in de Tweede Kamer. De gastles zal dan ook zeker gaan over respect voor natuur en milieu!

Jacobi: “Geen Vrijheid zonder Respect!”