PvdA in debat “Rotvos” in DE RODE HOED

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Monday, October 4 2010.

Lutz Jacobi roept het nieuwe kabinet op tot het realiseren van verbindingszones binnen de ecologische hoofdstructuur.

Natuurbeschermers, natuurbeheerders, biologen, de jagersvereniging, vogelbeschemers, boeren en politici debatteerden afgelopen dinsdag, 28 september, in het verlengde van de documentaire Rotvos in de Rode Hoed. De met een Gouden Kalf bekroonde documentaire toont hoe ingewikkeld natuurbeheer in ons kleine land is. Het continu balanceren tussen het behoud en voortbestaan van de natuur, beschermde dieren en de economie. Welk belang weegt het zwaarst?

De afgelopen jaren zijn grote inspanningen geleverd aan het tot stand brengen van een samenhangend netwerk van bestaande en nog te ontwikkelen belangrijke natuurgebieden in Nederland, de ecologische hoofdstructuur EHS. Met als doel natuurwaarden in Nederland te behouden en te verbeteren. De EHS levert, samen met de Natura 2000 gebieden, een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in Nederland.

Verbindingszones knopen deze belangrijke natuurgebieden als het ware aan.

Deze verbindingszones vormen de laatste te realiseren schakel binnen de ecologische hoofdstructuur. Op handen zijnde bezuinigingen zijn een bedreiging voor de uitvoering van deze verbindingszones. Lutz Jacobi deed een oproep aan het nieuw te vormen kabinet tot realisering van de nog ontbrekende verbindingen.tussen natuurgebieden: