WEEK TEGEN DE EENZAAMHEID….

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Sunday, October 3 2010.

landschap leeg

Een derde deel van de volwassen Nederlanders is eenzaam.

Sommige daarvan een beetje…… en een behoorlijk deel is erg eenzaam.

Eenzaamheid is een individueel probleem, maar heeft ook alles te maken met onze cultuur en de inrichting van onze samenleving.

Ondanks alle hectiek rond de Kabinetsformatie, werd er deze week in de Tweede Kamer aandacht besteed aan de “Week van de eenzaamheid”.

Alle Tweede Kamerleden waren uitgenodigd om een kaart te schrijven en op de post te doen voor iemand die zich eenzaam voelt of aan iemand die je uit het oog bent verloren.

Als voorbeeld van een kleine activiteit die voor een eenzaam mens een groot verschil kan maken.

Nou ben ik sowieso wel een actieve -kaartenschrijfster. Het is toch leuk om een kaart te krijgen als je ziek bent of soms gewoon “zomaar”!!

In het kader van de week van de eenzaamheid stuurde ik een kaart aan mijn ex-medewerkster die afgelopen zomer met pensioen ging én aan mijn zus die veel alleen is.

Mijn levensvisie is dat we allemaal zorgzaam moeten zijn voor elkaar en een beetje positieve aandacht voor elkaar moeten hebben.

Dan wordt het leven voor iedereen een stuk leuker.

Ik hoop dat er onder het bewind van het nieuwe Kabinet ruimte blijft voor het financieel ondersteunen van breed gedragen sociale-en culturele activiteiten.

Dit soort activiteiten verbindt mensen en voorkomt of verdrijft de eenzaamheid !!

Zie ook: www.hallofryslan.nl

En : www.lutzjacobi//tinytwitter.com