Nieuwe start, zónder SP

Source: K.T. (Kartika) Liotard i, published on Tuesday, June 1 2010.

Brussel - "Na 22 jaren trouw lidmaatschap van de SP en na meerdere pogingen van mijn kant om tot een structurele oplossing te komen voor de ondertussen onhoudbaar geworden werksituatie, heb ik besloten om verder te gaan als onafhankelijk lid van het Europees Parlement. De afgelopen maanden ben ik voortdurend doelwit geweest van ongeoorloofde druk, gerichte tegenwerking, opzettelijke sabotage en fysieke intimidatie. Omdat de partijtop het niet noodzakelijk blijkt te achten om deze situatie te normaliseren, doe ik dit bij deze zelf.

Ik geloof nog steeds in het gedachtegoed van de Socialistische Partij en zal mijn politieke werk ook in de geest van dit gedachtegoed voortzetten.

Als parlementslid moet ik mij volledig kunnen inzetten voor politieke doeleinden, zonder voortdurend energie te verspillen aan interne partijconflicten. Ik heb de kiezer 100% inzet beloofd en die belofte wil ik waarmaken. Dit is onmogelijk als je het overgrote deel van je tijd moet besteden aan interne discussies en het vechten tegen ouderwetse hiërarchische verhoudingen.

Ik heb daarom vandaag - met pijn in het hart, en zeker niet zomaar - per direct mijn lidmaatschap van de SP opgezegd.

Vanaf morgen maak ik een nieuwe, onafhankelijke start. Mijn activiteiten in het Europees Parlement kunt u vanaf morgen, 2 juni, volgen op www.NietZomaar.EU Een website die er symbool voor staat, dat misstanden nóóit zomaar de revue mogen passeren."