27424 NL - interpellatie
Interpellatie-Hofstra/Reitsma inzake de proef met het rekeningrijden

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Deze interpellatie werd aangevraagd op 26 september 2000 en op 4 oktober 2000 gehouden door de Tweede Kamerleden Pieter Hofstra i (VVD) en Jacob Reitsma i (CDA). De interpellatie richtte zich tot de minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos.

Aanleiding was de proef met het rekeningrijden. Volgens de Tweede Kamerleden werden regio's onder druk gezet om mee te werken. Als ze niet meededen werden ze gestraft met heroverweging van grote infrastructurele projecten.

Na de aanvraag van deze interpellatie werden er drie moties ingediend door de Kamer. Hiervan werd er één aangenomen. Deze motie verzocht de regering de A4 Midden-Delfland voor 100% privaat te financieren.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Hofstra/Reitsma inzake de proef met het rekeningrijden

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer drie moties ingediend.

3.

Documenten

(4 stuks)

2 26 september 2000, motie, nr. 1     KST48131
Motie over de consequenties voor regio's die niet-meedoen aan de experimenten met rekeningrijden (tolpoortjes) - Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden
publicatie: 29 september 2000
 
2 26 september 2000, motie, nr. 2     KST48132
Motie over de private financiering wat betreft de A4 Midden-Delfland - Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden
publicatie: 29 september 2000
 
2 26 september 2000, motie, nr. 3     KST48133
Motie over de financiering van projecten in de afspraken met de regio's - Interpellatie inzake de proef met het rekeningrijden
publicatie: 29 september 2000
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.