De beste elf van Fred Teeven

Source: F. (Fred) Teeven i, published on Friday, June 11 2010.

Door Nikki Beers en Nynke van der Zwaag

Gepubliceerd op 10 jun 2010 19:41

VVD-lid Fred Teeven staat derde op de kandidaatslijst van zijn partij

GRONINGEN - Nederland telt 17 miljoen bondscoaches. Hoe ziet het ideale Oranje er volgens bekende en minder bekende Nederlanders uit? Vandaag de favoriete elf van Fred Teeven, nummer drie op de kandidaatslijst van de VVD.

Fred Teeven komt direct to the point, “zal ik er eerst maar eens een opstelling tegen aan gooien?”. Uiteraard, want we zijn benieuwd. “Op doel natuurlijk Stekelenburg, achterin op links Van Bronckhorst, Van der Wiel op rechts, Heitinga en Mathijsen in het centrum.”

Teeven hoeft niet lang na te denken en gaat direct door naar het middenveld waar De Jong op links komt en Van Bommel op rechts. Dan komt de voorhoede met rechtsvoor Kuijt, midvoor Van Persie, linksvoor Robben en achter de spitsen Van der Vaart. “Als Robben er niet in staat kies ik voor Affelay op links, dan spelen we iets meer van achteruit.”

Geen Sneijder?

“O sorry, ja, nee, Sneijder en Van der Vaart als reserve! Sneijder erin uiteraard. Van der Vaart is een hele goeie pinch-hitter, die kan op de plek van Kuijt, Van Persie of Robben.”

Reserves

Teeven is het redelijk eens met bondscoach Van Marwijk wat betreft de opstelling en ook de reserves. ”

Geluidsfragment

BRON: Scoop