Werkbezoek PvdA foar Fryslân aan Weststellingwerf

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, April 13 2010.

het gezelschap

Op vrijdag 9 april heeft een delegatie van de het Gewest Fryslân van de PvdA samen met de gedeputeerde Hans Konst en Tweede Kamerlid Lutz Jacobi een werkbezoek aan Weststellingwerf gebracht.

Het werkbezoek begon met een lunch met de burgemeester op het gemeentehuis. Hierbij werd over verschillen actuele onderwerpen in de gemeente gesproken. Eén van de punten die daarbij aan de orde kwam was de ontwikkeling van de ecologische hoofdstructuur en daaraan gekoppeld de wens van de gemeente om het natuurgebied de Rottige Meenthe aansluiting te laten vinden bij het Nationaal Park De Weerribben. De aanpak zoals Weststellingwerf die voor ogen heeft: de combinatie van kleinschalige recreatie, landbouw & natuur, sprak de delegatie zeer aan en werd later door Lutz Jacobi een voorbeeld andere gebieden genoemd.

Na de lunch werd samen met de fractie van de PvdA Weststellingwerf de nieuwe Brede School Wegwijzer/Heidepolle bezocht. De locatieleidster van CBS Wegwijzer (Roelie Westink) en de directeur van de OBS de Heidepolle (Egbert Zwolle) schetsen de aanloop tot de brede school en hoe nu een en ander geregeld was. Ook werd er uitgebreid stil gestaan bij de verdere stappen die men van plan is te nemen. Na deze toelichting werd het gebouw bezichtigd.

Het volgende onderdeel van het werkbezoek was een rondvaart door Staatsbosbeheer door de Rottige Meenthe, zodat de delegatie goed zicht kreeg op de landschappelijke kwaliteiten en de potentie van het gebied voor een eventuele aansluiting bij het Nationaal Park De Weerribben.

Het werkbezoek werd afgesloten met een rondetafeldiscussie met leden van de PvdA Weststellingwerf en belangstellenden in zalencentrum Klijnstra. Hier ontspon zich een geanimeerde discussie over tal van onderwerpen. Er werd uitgebreid stil gestaan bij de verschillende mogelijke (landelijke) bezuinigingen en het concept verkiezingsprogramma van de PvdA voor de landelijke verkiezingen van 9 juni.