De Trieme naar Lutz Jacobi in de Tweede Kamer.

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, April 13 2010.

Sintjohannesga

Afgelopen woensdag zijn 4 leerlingen, Sanne Mulder, Nynke Mulder, Sipke Hoekstra en Chris Coerdes, van de Trieme afgereisd naar Den Haag om onderzoek te doen voor hun website die mee gaat doen aan Thinkquest.

ThinkQuest is de websitewedstrijd voor basisschoolleerlingen georganiseerd door Stichting Kennisnet. Met de ThinkQuestJunior-wedstrijd bouw je samen met andere leerlingen een eigen website. Het onderwerp mag zelf worden gekozen.

Elk team heeft een hoofdcoach, die het team helpt. Met de website maak je kans op een dagje Efteling. Genoeg stimulans om het onderzoek zeer professioneel aan te pakken. Het onderzoek van deze Trieme-groep richt zich op de Mexicaanse griep.

De aangewezen persoon om hierover informatie in te winnen is Lutz Jacobi. Lutz Jacobi zit in de tweede kamer voor de PvdA en is daarvoor directeur geweest van de GGD. In Den Haag verzorgde Lutz Jacobi een informatieve rondleiding en was daarna bereid om allerlei vragen te beantwoorden over het onderwerp. Ze lichtte het kabinetsstandpunt toe en gaf aan dat de q-koorts in de toekomst misschien wel gevaarlijker is.

Het interview is te bekijken via http://www.12350.10jn.thinkquest.nl/ .

Uit de “Jouster Courant”