Vrijdag 20 november

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Friday, November 20 2009.

Beetje bijtijds achter de computer. Ik moet mijn bijdrage voor de begrotingsbehandeling Verkeer en Waterstaat nog aanpassen. We nemen de bijdragen voor begrotingen in de fractie in twee etappes door. De eerste keer praten we over een concept. Iedereen kan het zijne of hare kwijt, de woordvoerder past daarna eventueel het concept aan waarna een week later de fractie er voor een tweede keer naar kijkt. Dan kan er ook worden gediscussieerd en daarmee is de CDA-inbreng voor die begroting dan definitief. Het debat over de begroting Verkeer en Waterstaat (collega Sander de Rouwe en ik nemen namens het CDA ieder een deel voor onze rekening) staat komende week woensdag en donderdag op de agenda.

Dan richting Leeuwarden waar ik in de regio twee korte gesprekken heb met een taxiondernemer en met een tuinder. Eind van de middag ben ik weer thuis, snel een hapje eten en dan naar Bedum, boven Groningen. Daar ben ik te gast bij de zojuist opgerichte afdeling van het CDJA in die plaats. De oprichters, Thomas Mulder en Carmel Kouprie, hebben dit voorjaar een week bij mij in Den Haag stage gelopen. Ze raakten besmet met het politieke virus, zodanig zelfs dat ze vervolgens met steun van mijn collega Rikus Jager uit Appingedam in Bedum aan het werk gingen. Prachtig!

In Bedum zijn zo’n 25 belangstellenden (jongeren, maar ook een paar oudere jongeren) naar De Schakel gekomen. Thomas kijkt wat zuurtjes; hij had op meer gehoopt, maar snapt ook wel dat het zo eenvoudig niet is. De Bedumers willen de komende tijd samen met andere jongeren uit Bedum en omgeving, proberen jongelui meer bij de politiek te betrekken.