Woensdag 18 november

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Wednesday, November 18 2009.

Om 9.30 uur voortzetting van de fractievergadering van gisteren. We konden niet alle bijdragen behandelen. Om 10.15 uur luidt de stemmingsbel. We stemmen over het wetsvoorstel Crisis- en herstelwet. Gisteren kwam alle amendementen langs. Daarna wordt door de wetgevingsjuristen gekeken of - na alle wijzigingen - de wet nog intact is en of er via al die amendementen geen rammelende wet is overgebleven. Daarom neemt de Kamer even 24 uur om de balans op te maken.

Na de fractiecommissies LNV en V&W een kort gesprek met een CDA’er over de problemen ‘SBB en erfpacht’. Dan een extra procedurevergadering Verkeer en Waterstaat; morgen is het debat met Huizinga over de Fietsnota van Joop Atsma, maar de staatssecretaris is ziek. Wat nu te doen? We besluiten het debat te laten doorgaan. Camiel Eurlings zal namens de regering aanschuiven.

Aansluitend spoed ik mij richting Ridderzaal waar de jaarlijkse bijeenkomst plaats vindt van het Productschap ‘Brood en Wijn’ om het maar even huiselijk te zeggen. Chili en Argentinië staan dit jaar centraal.

Na terugkomst in mijn werkkamer nog even werken aan mijn bijdrage voor het debat Fietsnota van morgen en dan niet te laat te bed. Morgen weer een drukke dag.