Donderdag 3 december

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Thursday, December 3 2009.

Geen debatten vandaag voor mij. De behandeling van de LNV-begroting een beetje volgen. Verder een paar gesprekken met die en gene over de taakverdeling binnen de CDA-fractiecommissies VROM (waarvan ik door het vertrek van Ruud van Heugten voorzitter word) en V&W. Nog een keer voor de volledigheid: VROM staat voor de Vaste Kamercommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, en V&W uiteraard voor Verkeer en Waterstaat. Elk vertrek van een Kamerlid leidt weer tot een zekere verschuiving van taken en het is zaak om dat zorgvuldig te doen.

Ik praat met Patricia en Ciska nog verder over de taakverdeling en daarnaast is misschien nog een verhuizing aan de orde; mijn huidige kamer is voor drie personen aan de krappe kant en bovendien zijn er onvoldoende technische aansluitingen. Een extra factor is het gegeven dat er een paar collega-Kamerleden zijn die nog wat extra personele ondersteuning kunnen gebruiken. Kortom, slim nadenken over hoe we dit allemaal gaan oplossen.

Tenslotte krijg ik nog bezoek van een paar mensen uit de sector van de drinkwaterbedrijven. Ze beklagen zich er over dat ook zij te maken hebben met het feit dat Staatsbosbeheer de erfpachtcanons verhoogt. Volgende week hebben we daarover een AO met Gerda Verburg. Mocht u het vergeten zijn: een AO (Algemeen Overleg) is een debat in commissieverband tussen een Vaste Kamercommissie en een minister of staatssecretaris. Speelt zich doorgaans af in een van de kleinere vergaderzalen en dus niet in de plenaire zaal. Is wel vaak via het Internet te volgen. U kunt dat allemaal vinden op de site van de Tweede Kamer.