Woensdag 9 december

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Wednesday, December 9 2009.

In de ochtend de procedurevergaderingen LNV en VROM. Mijn taak in VROM betekent natuurlijk ook extra vergaderingen.

Hoewel ik in Verkeer en Waterstaat het Openbaar Vervoer (NS en stads- en streekvervoer) ga overdragen aan Nihat Eski, de opvolger van Ruud van Heugten in de Kamer, blijf ik lid van de commissie Verkeer en Waterstaat. Chipkaart en Taxi blijf ik nog een poosje doen. U kent mij natuurlijk voldoende om te weten dat ik in ieder geval het regionale OV goed in de gaten blijf houden. Ik ben nooit te beroerd om me ergens mee te bemoeien.

In de middag drie fractiecommissies; LNV, V&W en VROM. Wordt wel vol ja, op deze manier. Moet maar eens kijken hoe ik dat allemaal ga regelen. Afhankelijk van de agenda maar eens eentje laten lopen. Want er moet namelijk ook nog wel ‘gewoon gewerkt’ worden.

Eind van de middag ga ik met pakweg 35 andere Kamerleden op bezoek bij Hare Majesteit de Koningin en Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima. We praten in drie groepjes met elk lid van het vorstenhuis afzonderlijk en tal van onderwerpen komen voorbij. Het zijn goede gesprekken en het is een bijzondere ervaring.

Met uw goedvinden wil ik het voor wat betreft de verslaglegging hier maar bij laten; ik wil nog even verder als Kamerlid.