Maandag 7 december

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Monday, December 7 2009.

Beetje rommelig gebeuren vandaag. Auto naar de garage brengen voor 60.000 beurt. Met leenauto terug naar Hoogeveen. Dan de tweede H1N1-griepspuit halen. Het is minder druk dan bij de eerste keer. Misschien door de discussie over de vraag of twee entingen nu wel of niet nodig zijn.

In de middag met de directeur van de VPCO naar het kantoor van de Hoogeveensche Courant (met ‘sch’ ja, want deze krant is een instituut) voor een interview over de wijziging van de naam van onze vereniging. Die was VPCO; Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs. We noemen onszelf nu PricoH. Dat staat voor Primair Christelijk Onderwijs Hoogeveen. De naam daagt uit tot veel verschillende vertalingen; Pri zijn ook de eerste drie letters van Prima. De H is een knipoog naar Hoogeveen met de hoofdletter H, maar staat ook voor Hoge kwaliteit, en voor Hart, Hoofd en Handen; drie lichaamsdelen die in ons onderwijs een grote rol spelen. En dat is weer vertaald in ons logo, een driehoek in 3-dimensionale vorm.

Niet is veranderd de rol die de Christelijke waarden en normen in ons onderwijs spelen. De Bijbel ligt echt niet de hele dag op het bureau van meester of juf, maar de goede boodschap speelt zeker mee. Er is natuurlijk niet zo iets als ‘Christelijk rekenen’, maar de manier van met elkaar omgaan, oog hebben voor de ander, voor de omgeving, voor de wereld, zijn dingen die steeds aandacht moeten hebben.

Als u de websites van onze acht scholen bezoekt, komt u dit ook steeds tegen.

Vervolgens weer naar de garage, leenauto inleveren en terug naar Hoogeveen.

PricoH is ook weer aan de orde in de avonduren. Al het personeel (er zijn zo’n 180 mensen gekomen) krijgt het jaarlijks Kerstgeschenk; een avondje film in ons prachtige Luxor-theater. A Christmas Carol in 3D staat op het programma. Albert Jan en ik presenteren de nieuwe naam en het nieuwe logo van PricoH op het witte doek. Daarna begint de film.

Ik kan helaas niet blijven kijken. Ik moet naar Den Haag want morgen al weer vroeg aan de bak.