Maandag 14 december

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Monday, December 14 2009.

Feest! Ik word vandaag 60 jaar. Maar deze dag zelve weinig te vieren want dat hebben we gisteren gedaan. Met een klein clubje in familieverband in een etablissement in Hoogeveen bij elkaar gekomen. Gezellig bijpraten met koffie, glas wijn en lekker buffet.

Ik word natuurlijk verwend met cadeaus en warme woorden. Zo wil ik nog wel een keer zestig worden!

Eind van de ochtend rijd ik naar Den Haag. Als het goed is, zijn de grote plastic verhuisbakken met mijn mappen, boeken en dossiers op onze nieuwe werkkamer aangekomen. Dat blijkt zo te zijn, sterker nog, Ciska heeft het meeste al opgeruimd. Dus aan het eind van de middag staat en hangt eigenlijk alles weer op de juiste plek, inclusief foto’s van het thuisfront, kinderen en kleinkinderen. Bij mij moet het altijd snel: regelen, organiseren en opruimen die handel! In een puinhoop kan ik niet werken.

Ik leg het u nog even uit. Ik ben verhuisd naar de 3e verdieping. Die bevolk ik samen met Patricia van Aaken (al sinds 2002 mijn medewerkster) en Ciska Groeneveld. Mijn ‘oude kamer’ is in bezit genomen door collega Ans Willemse en haar medewerkster Marieke van de Ven. Ans en ik ‘doen samen’ met Marieke, Ciska en Patricia. De taken worden wat verdeeld. Heeft ook met deeltijd te maken. Mijn telefoonnummer in Den Haag blijft gewoon 070 318 2573. U krijgt dan doorgaans óf Patricia of Ciska aan de lijn.